Informatie voor musici

 

Podium Klassiek Eindhoven organiseert laagdrempelige concerten met een intiem en persoonlijk karakter. We gebruiken geen elektronische versterking bij onze concerten.

 

Concertlocatie
Kazerne, Paradijslaan 2-8, 5611 KN te Eindhoven.
Voormalige marechausseekazerne en naastgelegen loods gemeentereiniging in het centrum van Eindhoven, waar de werelden van kunst, design, techniek en muziek samenkomen. De concerten vinden plaats in Meeting Room L, te midden van geëxposeerde designobjecten.

Karakteristieken Meeting Room L
Post-industrieel zwart interieur, vlakke vloer, industrieel beton, metselwerk wanden, geen akoestische maatregelen.
De zaalindeling (gebruik en locatie van podium, stoelopstelling) passen we voor elk concert aan op het programma, de grootte van het ensemble en het aantal bezoekers. De maximum zitcapaciteit is 120 stoelen. Maximaal vijf stoelrijen diep, variërend van volledig cirkelvormige opstelling rondom musici, schelpvormige of theateropstelling.

Kleedruimte
Er is een ruimte beschikbaar waar je je eventueel kunt omkleden en waar je je spullen kunt laten tijdens het optreden. Deze ruimte is helaas niet afsluitbaar.

Bereikbaarheid
Auto: parkeren in parkeergarage onder het Stadhuisplein (Stadhuisplein) op ongeveer drie minuten lopen van de Kazerne, of in de Paradijslaan (betaald, beperkt aantal plaatsen).
Trein: NS Station Eindhoven Centraal. Ongeveer tien minuten lopen naar de Kazerne.
Uit- en inladen van instrumenten en andere eigen benodigdheden kan aan de voor- of achterzijde van de Kazerne. Gebouw is geheel zonder drempels.

Inspelen
De zaal is vanaf 12.30 uur beschikbaar voor inspelen. Wel zijn we dan nog bezig de zaal in te richten.

Aanwezige benodigdheden

  • Vleugel (indien benodigd): Kawai of Yamaha 1,86 meter, standaard gestemd op 441 Hz
  • partituurlessenaars en lessenaarlampjes
  • 6 x Cornet Podiumelement 2 x 1 meter, 20 of 40 cm hoog

CD’s
Je kunt na afloop cd’s verkopen. Onze kaartverkoop helpt je graag een geschikte plek te vinden. Als je wilt, assisteren we je bij de verkoop van je cd’s.

Meer weten?
Neem dan contact op met Geertje Brandts, onze productiecoördinator, productie@podiumklassiekeindhoven.nl, 06-23 80 83 57.