Podium Klassiek Eindhoven – prachtmuziek voor een prikkie

 

Podium Klassiek Eindhoven brengt klassieke kamermuziek van hoog niveau in een informele sfeer op een originele locatie: de Kazerne (een voormalige marechausseekazerne) aan de Paradijslaan 8 in Eindhoven.

 

De Kazerne, Paradijslaan 8 in Eindhoven (foto: Ruud Balk)

Dit fraai gerenoveerde historische gebouw biedt alle ingrediënten voor een aangenaam verblijf: fraaie ruimten (waaronder een exporuimte met een uitstekende akoestiek voor kamermuziek), een sfeervol restaurant en een menu- en drankenkaart waarvan het water je in de mond loopt.

De exporuimte leent zich uitstekend voor (klassieke) concerten in een kleine bezetting. De sfeer van onze concerten is laagdrempelig en informeel. De afstand tussen de luisteraars en musici is letterlijk en figuurlijk klein. Veel musici blijven na afloop hangen om een praatje met bezoekers te maken of cd’s te signeren.

 

 
 
 
Podium Klassiek Eindhoven:
  • maakt een breed publiek enthousiast voor klassieke muziek door kleinschalige, laagdrempelige en informele concerten te organiseren;
  • biedt een podium aan jonge en enthousiaste musici van hoog niveau met een onderzoekende en nieuwsgierige geest;
  • organiseert op zondagmiddagen Podium Klassiek Eindhoven, een afwisselende reeks concerten door hoog gekwalificeerde musici.