Zoek
Sluit dit zoekvak.

Berlage Saxophone Quartet en schrijver Jan Brokken

Over Heimwee:
Niets is menselijker dan verlangen naar het verloren vaderland. In dit project draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazunov voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die terugdenkt aan haar thuisland Iran, dat ze verliet om in Nederland te gaan studeren. En net als schrijver en meesterverteller Jan Brokken voelt het Nederlands-Indië van zijn voorouders. Samen met het Berlage Saxofoonkwartet verkent Brokken heimwee in een melancholisch, theatraal vormgegeven vertelconcert.In september 2008 richtten vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxofoonkwartet op in het Berlagegebouw, een studentenhuis aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het Berlage Saxofoonkwartet (BSQ) wordt gezien als pleitbezorger van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten die deze discipline een sterke positie geeft in de wereld van de klassieke muziek.
Wat opvalt is de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, gecombineerd met een aansprekende presentatie waarin andere disciplines de muzikale boodschap versterken.
Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens arrangeur en componist van het kwartet, van zijn kwaliteiten wordt dankbaar en veelvuldig gebruik gemaakt.
Het BSQ was al eerder te gast bij Podium Klassiek Eindhoven. We hebben het met veel plezier teruggevraagd!

Jan Brokken is een van Nederlands meest gelauwerde en ervaren schrijvers. Zijn vele boeken over heden en verleden, waarin muziek en bijzondere musici een grote rol spelen, ontroeren een groot lezerspubliek en geven inzicht in de menselijke geest en haar noden en verlangens.

www.janbrokken.nl

www.berlagesaxophonequartet.com

Datum

10 sep 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie